Marengsbunn
Marengsen kan lages flere dager i forveien og er finå lage i forkant av større selskap. Oppbevar bunnen i store lufttett boks iromtemperatur. Men å pynte med krem burde du gjøre rett før servering. Pavlovaer en klassiker det er gøy å mestre. Sprø, myk og frisk på samme tid. Les også: SLIK LYKKES DU MED MARENGS.
porsjoner6
Ingredienser
Bunn:
- 4 stk romtempererte eggehviter
- 1 klype salt
- 225 g sukker
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte Vaniljessens
- 1 ss maizena
- 1 ts sitronjuice
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 225 grader.
- Pisk eggehviter og salt til et hardt skum i en bolle av glass eller metall, og helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det piskes lenge.Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsattvisper. Visp så i 8-10 min til røra er seig og luftig.Rør forsiktig inn maizena, vaniljeessens ogsitronsaft/eddik.
- Tegn en sirkel med en diameter på 15-20 cm med enblyant på et bakepapir. Snu bakepapiret og legg på et stekebrett. Ha røren påpapiret, i sirkelen. Form marengsen utover til den er rundt og lag enfordypning i midten. Så får du et lite “serveringsfat” der du senere kan leggei krem, bær og frukt.
- Sett stekeplaten i ovnen og senk varmen til 125grader. Stek i 1 time.
Tips og triks
Ønsker du farge på marengsbunnen, kan du røre inn konditorfarge helt til slutt. Bland gjerne slik at du får striper i marengsen. Det gir en ekstra fin effekt på bunnen.