Search
Close this search box.

Marengsbunn

Marengsen kan lages flere dager i forveien og er finå lage i forkant av større selskap. Oppbevar bunnen i store lufttett boks iromtemperatur. Men å pynte med krem burde du gjøre rett før servering. Pavlovaer en klassiker det er gøy å mestre. Sprø, myk og frisk på samme tid. Les også: SLIK LYKKES DU MED MARENGS.
marengsbunn
porsjoner6

Ingredienser

Bunn:

  • 4 stk romtempererte eggehviter
  • 1 klype salt
  • 225 g sukker
  • 1 ts Idun Mors hjemmebakte Vaniljessens
  • 1 ss maizena
  • 1 ts sitronjuice

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 225 grader.
  • Pisk eggehviter og salt til et hardt skum i en bolle av glass eller metall, og helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det piskes lenge.
    Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsattvisper. Visp så i 8-10 min til røra er seig og luftig.
    Rør forsiktig inn maizena, vaniljeessens ogsitronsaft/eddik.
  • Tegn en sirkel med en diameter på 15-20 cm med enblyant på et bakepapir. Snu bakepapiret og legg på et stekebrett. Ha røren påpapiret, i sirkelen. Form marengsen utover til den er rundt og lag enfordypning i midten. Så får du et lite “serveringsfat” der du senere kan leggei krem, bær og frukt.
  • Sett stekeplaten i ovnen og senk varmen til 125grader. Stek i 1 time.

Tips og triks

Ønsker du farge på marengsbunnen, kan du røre inn konditorfarge helt til slutt. Bland gjerne slik at du får striper i marengsen. Det gir en ekstra fin effekt på bunnen.
Skriv ut oppskriften

Flere marengsoppskrifter

  • Alle
  • Pavlova og marengs
Alle
  • Alle
  • Pavlova og marengs
Pavlova med sjokolade og nougat

Pavlova med sjokolade og nougat

17 mai pavlova

17. mai pavlova

Mini pavlovakaker med vaniljekrem og friske bær på en fjøl.

Marengs rullekake

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top