Search
Close this search box.

Marengsrullekake med blåbær

Hvis du elsker både kvæfjordkake og pavlova, er denne kaken midt i blinken for deg. Den kombinerer det beste fra begge verdener med et lag av luftig marengs og en fylling av silkemyk krem og saftige blåbær. En fantastisk velsmakende kake som er perfekt for enhver anledning! 🫐
Marengsrullekake med blåbær

Ingredienser

Marengs

  • 5 eggehviter
  • ½ ts sitronjuice
  • 320 g sukker
  • 100 g finhakkede mandler
  • 35 g maizena

Fyll

Pynt

  • 35 g skivede mandler

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 170 grader varmluft.
  • Pisk eggehviter og sitronjuice til luftig skum og tilsett litt og litt av sukkeret. Pisk i 10 minutter til du har en fast og blank marengs der sukkeret har gått i oppløsning. Vend inn mandler og maizena.
  • Ha marengsen i en sprøytepose med rund tyll eller klipp 1 cm stort hull i enden. Du kan også stryke marengsen rett ut på bakepapir hvis du ikke har sprøytepose, men ved å sprøyte den ut har du kontroll på hvor marengsen bøyer seg når den senere skal rulles.
    Sprøyt lange og tette striper ut til et rektangel på et bakepapir.
  • Dryss skivede mandler oppå marengsen og sett i den nedre delen av ovnen. Stek i 15-20min til den har fått litt farge. Avkjøl på stekebrettet.

Montering

  • Legg et bakepapir oppå marengsen og et annet stekebrett. Vend opp ned på de to brettene så du får snudd marengsbunnen.
  • Lag vaniljefyll som anvist på pakken og avkjøl. Pisk kremfløten til fast krem og vend inn i vaniljekremen. Bre kremen utover marengsbunnen og la det stå igjen 10 cm i enden av rullen, i den retningen som går langs stripene.
  • Skjær jordbær i skiver og legg oppå kremen. Det blir enklest å rulle den sammen om du legger skivene i samme retning som stripene. Rull bunnen tett sammen. Avslutt der det ikke er krem og vend rullen så skjøten er ned.
    Rull papiret rundt og la stå 1 times tid i kjøleskapet før du legger det på serveringsfat og tar av papiret. Pudre med litt melis og server.

Tips og triks

Det er så typisk at når kaken er ferdig så har man ikke et passende serveringsfat. Mål det lengste fatet eller fjølen du har og ikke sprøyt marengsen lenger en det.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top