Search
Close this search box.

Pikekyss

Pikekyss smaker godt sammen med friske bær og gjerne en god vaniljekrem, men er også kjempefine å bruke som pynt på andre kaker. Pikekyss er veldig holdbare hvis du lagrer de riktig. Oppbevar de romtemperert i en boks med lokk, og de holder seg godt i minst to uker.
Pikekyss
porsjoner20

Ingredienser

  • 90 g eggehvite fra romtempererte egg
  • 180 g siktet melis
  • 1 ss saft fra en frisk sitron
  • Friske bær til servering

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen til 100 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Skill hviten fra plommen i en ren, fettfri og tørr bakebolle. Pass på at rester fra eggeplommen ikke kommer med. Da kan du risikere at eggehviten ikke stivner under piskingen. Pisk sammen 1 toppet spiseskje siktet melis og eggehviten til du får "myke topper", og tilsett sitronsaften og resten av melisen - litt og litt av gangen. Når all melisen er tilsatt, pisk hardt videre til marengsen er fast og får "spisse" topper.
    Du skal kunne snu bollen opp-ned uten at innholdet flyter ut av bollen. Da er den godt nok pisket!
  • Ha marengsen i en sprøytepose med eller uten stjernetupp, eller bruk en skje til påføre marengsen på et stekebrett med bakepapir, ca. 35 mm i diameter.
  • Stek marengstoppene i ca. 120 minutter ved 85 grader (steketiden er litt avhengig av størrelsen på marengsen, men en tommelfingerregel sier at de er ferdig når bunnen slipper bakepapiret). Skru av ovnen og sett ovnsdøren på gløtt. La marengsen tørke helt i ovnen til neste dag for perfekt konsistens.
  • Sett jordbær, blåbær og pikekyss forsiktig på pinner.
    Dette kan lages ferdig flere timer før serving - bare dekk til med platfolie og la stå i romtemperatur fram til servering.

Notes

Tips!

Ønsker du farget marengs, vend inn litt konditorfarge når marengsen er ferdig pisket.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top