Go Back
+ servings

Suksessterte i langpanne

Oppskrift på suksessterte i langpanne Suksessterte i langpanne er svært praktisk å lage hvis man skal ha en god kake som skal serveres til mange personer. Denne oppskriften er beregnet til en langpanne på 30 x 40 cm og det er målet på de fleste langpanner som følger med stekeovnen. VIL DU HELLER LAGE EN […]
Suksessterte i langpanne med eggekrem.
porsjoner24

Ingredienser

NØTTEBUNN

  • 8 stk eggehviter fra mellomstore egg (romtempererte)
  • 500 g malte mandler/hasselnøtter eller mandelmel
  • 500 g melis

KREM

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme. Kle en langpanne 30 x 40 cm med bakepapir.
  • Rør inn melisen med de malte mandlene. Pisk de romtempererte eggehvitene helt stive og vend forsiktig inn mandelblandingen. Fordel massen i langpannen.
  • Stek mandelbunnen på midterste rille i ca. 35 minutter. Avkjøl bunnen i formen etter steking.
  • EGGEKREM
    Varm opp fløte, sukker, vaniljeessens og eggeplommer i en liten kjele på middels varme under omrøring. Pass på at kremen ikke koker for lenge, men rør til massen bobler lett har tyknet i konsistensen. Trekk kjelen til side og la blandingen avkjøle seg på kjøkkenbenken til den nesten er romtemperert. Visp inn inn romtemperert smør i terninger - litt etter litt, til en jevn og fin krem. Bruk gjerne en stavmikser for en helt glatt krem, men være oppmerksom på at desto lenger du pisker, desto lysere blir kremen. Avkjøl eggekremen til den stivner i kjøleskapet. Dette tar ca. 1 - 2 timer.
  • Fordel den kalde kremen på den avkjølte mandelbunnen og pynt kaken med eks. hakket pistasjnøtter.

Notes

TIPS!

Sette gjerne kaken kjølig noen timer til den har satt seg litt innen servering.
Skriv ut oppskriften