Suksessterte i langpanne
Suksessterte i langpanne er svært praktisk å lage hvis man skal ha en god kake som skal serveres til mange personer. Denne oppskriften er beregnet til en langpanne på 30 x 40 cm og det er målet på de fleste langpanner som følger med stekeovnen.

porsjoner24
Ingredienser
Nøttebunn
- 8 stk eggehviter fra mellomstore egg (romtempererte)
- 500 g malte mandler/hasselnøtter eller mandelmel
- 500 g melis
Krem
- 2 dl fløte
- 8 stk eggeplommer
- 250 g sukker
- noen dråper Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
- 300 g romtemperert smør i terninger
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme stekeovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme. Kle en langpanne 30 x 40 cm med bakepapir.
- Rør inn melisen med de malte mandlene. Pisk de romtempererte eggehvitene helt stive og vend forsiktig inn mandelblandingen. Fordel massen i langpannen.
- Stek mandelbunnen på midterste rille i ca. 35 minutter. Avkjøl bunnen i formen etter steking.
Krem
- Varm opp fløte, sukker, vaniljeessens og eggeplommer i en liten kjele på middels varme under omrøring. Pass på at kremen ikke koker for lenge, men rør til massen bobler lett har tyknet i konsistensen. Trekk kjelen til side og la blandingen avkjøle seg på kjøkkenbenken til den nesten er romtemperert. Visp inn inn romtemperert smør i terninger - litt etter litt, til en jevn og fin krem. Bruk gjerne en stavmikser for en helt glatt krem, men være oppmerksom på at desto lenger du pisker, desto lysere blir kremen. Avkjøl eggekremen til den stivner i kjøleskapet. Dette tar ca. 1 - 2 timer.
- Fordel den kalde kremen på den avkjølte mandelbunnen og pynt kaken med eks. hakket pistasjnøtter.
Tips og triks
Sette gjerne kaken kjølig noen timer til den har satt seg litt innen servering.