Halloween cakepops

Cakepops har kommet for å bli, og er en glimrende måte å bruke opp avkapp fra kaker eller kaker som blir til overs. Neste gang du får litt langpannekake til overs, kan du ha de over i en lufttett pose og fryse ned. Eksperimenter gjerne med kombinasjoner av kaker og saus. F.eks. Gulrotkake med karamell eller fudgesaus.
porsjoner16 stk

Ingredienser

  • 1 ferdig sjokoladekake (eller annen kake) ca. 350 g
  • 100 g kremost
  • 2-3 ss dessertsaus etter eget ønske f.eks. nugattisaus, sjokoladesaus eller karamellsaus
  • 200 g hvit sjokolade
  • litt Odense ekte marsipan
  • grønn, brun eller blå konditorfarge
  • svart konditorfarge

Fremgangsmåte

  • Smuldre kake i en kjøkkenmaskin. Tilsett kremost og saus, og kjør sammen med en eltekrok på kjøkkenmaskinen til det blir godt blandet og begynner å samle seg til en deig.
  • Rull 1 ss deig av gangen og sett på morsomme sugerør av papir eller rør til cakepops. Du kan også stikke kulene på gafler. Legg over på et lite brett med bakepapir mens du jobber, og sett brettet i kjøleskapet.
  • Smelt hvit sjokolade på lav varme over vannbad. Når alt er smeltet, heller du sjokoladen i en kopp. Dypp en og en cakepops i sjokoladen. La renne av og sett opp ned i et glass eller lignende og pass på at de ikke kommer borti hverandre. For at ikke cakepopsene skal komme borti hverandre, kan du fylle glasset med for eksempel ris eller bønner. Så står sugerørene godt uten å lene seg mot hverandre. Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
  • Farg litt marsipan svart til pupiller, og litt marsipan blå, grønn eller brun. Velg den fargen du ønsker på øynene.
  • Kjevle marsipanen ut i et tynt lag med litt hvetemel, og stikk ut en større sirkel i marsipanen til irisen, og mindre til pupillene. Bruk runde utstikkere eller noe annet du har i huset. F.eks store sugerør eller kakesprøyter. Fest på cakepopsene og la stå kaldt til servering. 
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top