Halloween-muffins med spindelvev
Disse Halloween-muffinsene er veldig greit å bake, siden alle liker muffins. Disse er pyntet med spindelvev av kremostglasur.
porsjoner12
Ingredienser
Muffinsrøre
- 4 stk mellomstore romtempererte egg
- 250 g sukker
- 300 g hvetemel
- 1 ts Idun Natron
- 1 ts bakepulver
- 2 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 1,5 dl raps- eller solsikkeolje
- 5 dl revet gulrot
Kremostglasur
- 200 g kremost naturell
- 75 g romtemperet smør
- 250 g melis
- 1 ts vaniljesukker
Pynt
- 200 g mørk sjokolade
Fremgangsmåte
Muffinsrøre
- Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader. Pisk deretter egg og sukker til en nesten hvit eggedosis. Rør deretter forsiktig inn oljen.
- Bland sammen de tørre ingrediensene og vend i eggedosisen. Bland forsiktig til røra er jevnt rørt sammen. Til slutt tilsettes de revne gulrøttene.
- Sett formene på stekebrett, og hell deigen i formene med en liten øse. Fyll formene 3/4 fulle. Har du en muffinsform i aluminium, kan du gjerne sette muffinsformene i denne. Det kan være greit å gjøre hvis formene er tynne, slik at de ikke eser ut under stekingen.
- Stek muffinsene på midterste rille i ca. 15 - 20 minutter (store former). Vil du heller bake muffinsene i små former, stek de i ca. 7 - 10 minutter. Steketiden vil varierer litt avhengig av hvor store muffinsformene er. Avkjøl muffinsene på en rist etter steking.
Kremostglasur
- Pisk sammen alle ingrediensene til glasuren med en håndmikser til den er glatt og luftig. Smelt sjokoladen over et vannbad etter anvisning på pakken.
- Smør kremost-glasuren på de avkjølte muffinsene. Ha den smeltede sjokoladen i en sprøytepose og klipp et lite hull i tuppen. Sprøyt på sjokoladen i ringer på toppen, og bruk en tannpirker eller liknende for å dra sjokoladen ut til et spindelvev-mønster.
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker