Halloween cupcakes

Oppskrift på halloween spøkelser Halloween cupcakes kan lages på mange forskjellige måter. I denne muffinsoppskriften benytter vi kanel, ingefær og vanilje. Kremen er laget med melis, smør og hvit sjokolade.
Halloween cupcakes
porsjoner9

Ingredienser

MUFFINSRØRE

  • 2 stk romtempererte mellomstore egg
  • 180 g hvetemel
  • 2,5 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 ts ingefærpulver (kan sløyfes)
  • 0,5 ts Idun Mors hjemmebakte - Vanilje essens
  • 125 g revet gresskar
  • 50 g smeltet smør
  • 1 dl melk

KREM

  • 240 g melis
  • 230 g romtemperert smør
  • 200 g semltet ODENSE Hvit sjokolade

Fremgangsmåte

  • MUFFINS:
    Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme. Rens og rasp gresskaren og sett til side inntil videre.
  • Ha romtemperet egg og sukker i en bolle. Visp til eggedosis. Sikt deretter i mel, kanel, ingefær og bakepulver i eggedosisen.
    Hell i melk, smeltet smør og vaniljeessens og bland alt godt sammen. Rør inn raspet gresskar til slutt.
  • Fyll store muffinsformer med røre. Det er viktig at du ikke fyller mer enn ¾ fulle, da muffinsene hever en del. Sett gjerne muffinsformene ned i en aluminiumsform for muffins. På den måten eser de ikke ut under steking.
    Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 10 minutter. Følg med. Stikk dem gjerne med en kakepinne for å se om de er ferdige. Kommer den ut uten rester på seg, er den ferdig. Avkjøl muffinsene på en rist etter steking.
  • KREM:
    Smelt sjokoladen i vannbad eller forsiktig i mikroen.
  • Bland melis og romtemperert smør sammen med en kjøkkenmaskin eller visp. Tilsett den smeltede hvite sjokoladen og miks til en luftig krem.
    Når muffinsene er helt avkjølt, kan du sprøyte kremen på toppen av muffinsene med en sprøytepose med en litt stor åpning slik at kremen ser ut som et spøkelse. Lag øyer ved å sette inn eks. to rosiner i kremen.

Notes

TIPS!

Vi har laget stor muffins, men du kan selvsagt bruke mindre muffinsformer og få flere muffinser.
Muffinsene kan gjerne oppbevares tildekket i kjøleskapet, men smaker aller best nystekte.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top