Search
Close this search box.

Halloween-boller

Boller laget som blodsprengte øyer kan være et morsomt innslag til Halloweenfesten!
Halloween-boller laget som blodige øyer.
porsjoner24

Ingredienser

Fremgangsmåte

 • Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 15 minutter til deigen er smidig og slipper bunnen på bakebollen.
  Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
 • Velt deigen ut på en ren kjøkkenbenk. Trill deigen til like store boller og legg på stekebrett med bakepapir. Vil du at bollene skal bli like store, kan du bruke en kjøkkenvekt og veie hvert deigemne opp til ca. 80 gram per bolle. Dekk til brettene og etterhev bollene i ca. 60 - 90 minutter eller til bollene er dobbelt så store.
  Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme. Avkjøl bollene på en bakerist etter steking.
 • Bollene stekes i ca. 10 - 13 minutter eller til de har fått en gyllen farge over og under. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, og på hvor store du lager bollene.
 • MELISGLASUR
  Lag en tykk melisglasur av melis og vann. Lag runde "øyne" på bollene med melisglasuren. Pass på å ikke bruke for mye melis, for da vil glasuren renne nedover bollen.
 • PYNT
  Kjevle ut oransje og sort marsipan. Bruk runde utstikkere til å lage passende størrelser. Vi brukte små korker i forskjellige størrelser for å stikke ut med. Fest marsipanen på bollen med litt melisglasur. Når glasuren har stivnet, tegn forsiktig opp "blodkar" med rød konditorfarge med en tannpirker. Bollene er nå klare for Halloweenfest!

Tips og triks

BAKETIPS!

Ved bruk av Ferskere bakst, vil bollene holde seg ferske og fine lenger. Det kan være svært nyttig hvis du for eksempel skal bake bollene noen timer før de skal serveres!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top