Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader. Pisk deretter egg og sukker til en nesten hvit eggedosis. Rør deretter forsiktig inn oljen.
Bland sammen de tørre ingrediensene og vend i eggedosisen. Bland forsiktig til røra er jevnt rørt sammen. Til slutt tilsettes de revne gulrøttene.
Sett formene på stekebrett, og hell deigen i formene med en liten øse. Fyll formene 3/4 fulle. Har du en muffinsform i aluminium, kan du gjerne sette muffinsformene i denne. Det kan være greit å gjøre hvis formene er tynne, slik at de ikke eser ut under stekingen.
Stek muffinsene på midterste rille i ca. 15 - 20 minutter (store former). Vil du heller bake muffinsene i små former, stek de i ca. 7 - 10 minutter. Steketiden vil varierer litt avhengig av hvor store muffinsformene er. Avkjøl muffinsene på en rist etter steking.
Kremostglasur
Pisk sammen alle ingrediensene til glasuren med en håndmikser til den er glatt og luftig. Smelt sjokoladen over et vannbad etter anvisning på pakken.
Smør kremost-glasuren på de avkjølte muffinsene. Ha den smeltede sjokoladen i en sprøytepose og klipp et lite hull i tuppen. Sprøyt på sjokoladen i ringer på toppen, og bruk en tannpirker eller liknende for å dra sjokoladen ut til et spindelvev-mønster.