Vannbakkels med sprø topping og bær
Disse små vannbakkelsene er som små lekre miniatyr-bløtkake. Men et knasende kjekslag på lokkene, luftige små vannbakkels, myk krem og friske bær. Perfekt til sommerfesten, 17. mai, bryllup eller kaffebesøk.
Ingredienser
- 1,2 dl vann
- 55 g meierismør
- 70 g hvetemel
- 2 stk romtempererte egg
- 1 ts sukker
Kjekslag
- 50 g kaldt smør
- 50 g hvetemel
- 50 g sukker
Fyll
- 3 dl kremfløte
- 2 ssts melis
- 1 kurv friske bær (som jordbær, blåbær og bringebær)
- melis til pynt
Fremgangsmåte
- Ha smøret til kjekstoppen i en bolle og ha over hvetemel og sukker. Smuldre sammen med hendene til alt er godt blandet og smøret har smuldret helt opp. Pakk sammen til en deig, trykk den flat og pakk den inn i plastfolie. Legg i kjøleskapet i 30 minutter eller mer.
- Ha røren til vannbakkels i en sprøytepose med en rund tupp, eller klipp 1 cm hull i sprøyteposen. Sprøyt 1ss med røre på stekeplater med bakepapir. Hold 10 cm avstand for de kommer tilå heve i ovnen. Kjevle kjeksdeigen tynt ut i litt hvetemel og til det er 1-2 mm tykt. Stikk ut sirkler som er på størrelse med vannbakkelsene. Bruk en liten kopp eller glass, eller utstikker hvis du har. Legg sirklene midt oppå vannbakkelsene.
- Stek midt i ovnen på 175°C i 20-25 min. Ikke åpne ovnen før det har gått minst 20 minutter. Ellers kan baksten falle sammen. De er ferdige når de er fine og brune, og gir fra segen hul lyd når du banker lett på de. Avkjøl på rist.
- Pisk krem og melis til en luftig og fast krem. Del vannbakkelsene i to. Ha kremen i en sprøytepose med stjernetipp eller ha kremen på baksten med en skje. Del jordbær i skriver eller bruk hele eller halve bringebær. Fyll bunnen av vannbakkelsen med krem, legg på bær og sett på lokket. Dryss gjerne over litt melis før servering.
- Server med det samme.(Vannbakkels kan lages tidligere på dagen. De smaker best når de er bakt samme dag. Fylles og pyntes før servering)
Relaterte oppskrifter
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker
Alle
- Alle
- 17. mai
- 17. mai - Kaker
- 17. mai - Søtbakst
- Annen søtbakst
- Annet bakst
- Boller
- Brød
- Brød - Finbakst
- Brød - Grovbakst
- Brød - Middag
- Brød - Småbakst
- Bursdag
- Bursdag - Kaker
- Desserter
- Desserter - Konfekt
- Drikke
- Enkle oppskrifter
- Farsdag
- Fastelavn
- Formkake
- Formkaker
- Frokost
- Glutenfri
- Gresskarpai
- Grunnoppskrift
- Halloween
- Halloween - Kaker
- Halloween - Søtbakst
- Høst
- Høstbakst
- Hverdag
- Iskake
- Iskrem
- Jul
- Jul - Kaker
- Jul - Konfekt
- Jul - Søtbakst
- Kaker
- Konfekt
- Kremkaker
- Litt sunnere
- Milkshake
- Morsdag
- Mousse og fromasj
- Ostekaker
- Pai og terter
- Pannekaker
- Påske
- Påske - Kaker
- Påske - Søtbakst
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza - Andre pizzaer
- Pizza - Deig
- Pizza - Dessertpizza
- Pizza - Hvit pizza
- Pizza - Italiensk pizza
- Pizza - Sauser og dressinger
- Pizza - Vegetar
- Restemat
- Rundstykker
- Sauser og dressinger
- Sjokoladekaker
- Skolestart
- Småkaker
- Snacks
- Sommer
- Søtbakst
- Surdeig
- Vafler
- Valentines
- Valentines - Kaker