Go Back

Salt karamellsaus

Hjemmelaget karamellsaus smaker utrolig godt og er ikke vanskelig å lage fra bunnen av. 
Salt karamellsaus i et syltetøyglass.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Start med å smelte smøret og sett til siden inntil videre.
  • Ha sukker, vann og lys sirup i en stekepanne. La blandingen koke opp uten at du rører rund til det begynner å boble og får en lys gyllen brunfarge. Rører du rundt i blandingen, kan du risikere at den klumpe seg.
  • Tilsett fløten - litt etter litt men du rører sammen. Rør inn smeltet smør, og dryss i knust havsalt. Du kan godt droppe å ha i havsalt om du heller ønsker å lage en vanlig karamellsaus uten salt.
  • Avkjøl massen og hell over i et rent glass med lokk og la stå natten over til massen er tyknet.

Notes

Holdbarhet:

Salt karamellsaus er holdbar i 2 - 3 uker i kjøleskapet.
Skriv ut oppskriften