Salt karamellsaus
Hjemmelaget karamellsaus smaker utrolig godt og er ikke vanskelig å lage fra bunnen av.

Ingredienser
- 100 g sukker
- 1,5 dl vann
- 2 ts lys sirup eller honning
- 4 ts smeltet smør
- 1 dl kremfløte
- 0,5 ts havsalt
- 0,5 ts Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
Fremgangsmåte
- Start med å smelte smøret og sett til siden inntil videre.
- Ha sukker, vann og lys sirup i en stekepanne. La blandingen koke opp uten at du rører rund til det begynner å boble og får en lys gyllen brunfarge. Rører du rundt i blandingen, kan du risikere at den klumpe seg.
- Tilsett fløten - litt etter litt men du rører sammen. Rør inn smeltet smør, og dryss i knust havsalt. Du kan godt droppe å ha i havsalt om du heller ønsker å lage en vanlig karamellsaus uten salt.
- Avkjøl massen og hell over i et rent glass med lokk og la stå natten over til massen er tyknet.