Go Back
+ servings

Vafler med havregryn

Vafler med havregryn og sammalt hvetemel, gir halvgrove vafler som inneholder mer fiber enn vafler laget uten. I oppskriften bruker vi natron og litt kulturmelk som gir en litt syrnet god smak. Disse vaflene er kjempegode, faktisk noe av det bedre vi har spist av grove vafler!
Vafler med havregryn
porsjoner7

Ingredienser

Vaffelrøre:

  • 90 g hvetemel
  • 90 g sammalt hvete, fin
  • 40 g lettkokte havregryn
  • 1 ts kardemomme
  • 0,25 ts salt
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 4 dl kulturmelk eller kefir
  • 2 stk mellomstore egg
  • 2 ss smeltet smør eller flytende margarin

Fremgangsmåte

  • Start med å ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
  • Ha kulturmelk, smeltet smør (eller flytende margarin) og egg i et litermål, og rør sammen. Rør inn væsken med de tørre ingrediensene til en jevn røre.
  • Varm opp vaffeljernet og stek havrevaflene gylne og fine. Nystekte vafler smaker best, og server de gjerne sammen med et godt syltetøy og rømme eller pisket krem.

Notes

TIPS!

En vaffelrøre kan godt oppbevares i kjøleskapet natten over. Ha den i en boks med lokk, eller legg folie over bollen med røre. Du kan oppleve at røren blir litt grå i fargen. Dette er ikke farlig og gir heller ingen bismak. Det er ikke mugg, men en reaksjon som skjer i røren, og er helt ufarlig.
Skriv ut oppskriften