Vafler med havregryn og sammalt hvetemel, gir halvgrove vafler som inneholder mer fiber enn vafler laget uten. I oppskriften bruker vi natron og litt kulturmelk som gir en litt syrnet god smak. Disse vaflene er kjempegode, faktisk noe av det bedre vi har spist av grove vafler!
porsjoner7
Ingredienser
Vaffelrøre:
90ghvetemel
90gsammalt hvete, fin
40glettkokte havregryn
1tskardemomme
0,25tssalt
0,5tsbakepulver
0,5tsnatron
4dlkulturmelk eller kefir
2stkmellomstore egg
2sssmeltet smør eller flytende margarin
Fremgangsmåte
Start med å ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.
Ha kulturmelk, smeltet smør (eller flytende margarin) og egg i et litermål, og rør sammen. Rør inn væsken med de tørre ingrediensene til en jevn røre.
Varm opp vaffeljernet og stek havrevaflene gylne og fine. Nystekte vafler smaker best, og server de gjerne sammen med et godt syltetøy og rømme eller pisket krem.
Notes
TIPS!
En vaffelrøre kan godt oppbevares i kjøleskapet natten over. Ha den i en boks med lokk, eller legg folie over bollen med røre. Du kan oppleve at røren blir litt grå i fargen. Dette er ikke farlig og gir heller ingen bismak. Det er ikke mugg, men en reaksjon som skjer i røren, og er helt ufarlig.