Go Back
+ servings

Gulrotkake

Oppskrift på gulrotkake Gulrotkake med ostekrem er en klassiker og nesten alle elsker denne kaken. I denne oppskriften bruker vi brun farin som gir kaken en ekstra god smak og kaken er toppet med en frisk ostekrem.   Gulrotkake i langpanne Vil du bake gulrotkake til flere enn 12 personer, kan du lage kaken for […]
Nystekt gulrotkake med ostekrem i en hvit bakeform.
porsjoner12

Ingredienser

Røre:

  • 300 g brun farin (den litt seige varianten)
  • 2 dl solsikkeolje
  • 4 stk mellomstore egg
  • 280 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 knsp salt
  • 1,5 ss kanel
  • 100 g finhakket valnøtter
  • 350 g raspet gulrøtter

Ostekrem:

  • 200 g nøytral ostekrem
  • 150 g melis
  • 1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen din til 180 grader med vanlig over- og undervarme. Smør en liten bakeform som er 20 x 30 cm med fett, eller bruk bakepapir. Rasp gulrøttene og sett til side.
  • Pisk eggene sammen i et litermål. Ha i olje og brun farin. Vei deretter opp de tørre ingrediensene og ha i en bakebolle. Hell væsken i bollen med det tørre under omrøring til en jevn masse. Vend inn raspet gulrøtter og hakkede valnøtter til slutt. Fordel røra i den smurte bakeformen.
  • Stek gulrotkaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. I mellomtiden kan du lage ostekremen ved å røre sammen kremost, melis og sitronsaften til en jevn konsistens. Sett kremen i kjøleskapet inntil videre.
  • Sjekk om kaken er ferdig stekt med å stikke en trepinne i midten av kaken. Er det røre igjen på kaken, må den stekes litt lenger. Ta gulrotkaken ut av stekeovnen og la den avkjøle helt før du smører på ostekremen.
  • Innen servering, pynt gjerne kaken med raspet appelsinskall, hakkede nøtter eller annen egnet pynt.

Notes

Tips!

Sett gjerne kaken kjølig innen servering - kaken er nesten litt bedre når den er kald!
Skriv ut oppskriften