Gulrotkake
Gulrotkake med ostekrem er en klassiker og nesten alle elsker denne kaken. I denne oppskriften bruker vi brun farin som gir kaken en ekstra god smak og kaken er toppet med en frisk ostekrem.
porsjoner12
Ingredienser
Røre
- 300 g brun farin
- 2 dl solsikkeolje
- 4 stk mellomstore egg
- 280 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 knsp salt
- 1,5 ss kanel
- 100 g finhakket valnøtter
- 350 g raspet gulrøtter
Ostekrem
- 200 g nøytral ostekrem
- 150 g melis
- 1 ss sitronsaft
Fremgangsmåte
- Start med å forvarme stekeovnen din til 180 grader med vanlig over- og undervarme. Smør en liten bakeform som er 20 x 30 cm med fett, eller bruk bakepapir. Rasp gulrøttene og sett til side.
- Pisk eggene sammen i et litermål. Ha i olje og brun farin. Vei deretter opp de tørre ingrediensene og ha i en bakebolle. Hell væsken i bollen med det tørre under omrøring til en jevn masse. Vend inn raspet gulrøtter og hakkede valnøtter til slutt. Fordel røra i den smurte bakeformen.
- Stek gulrotkaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. I mellomtiden kan du lage ostekremen ved å røre sammen kremost, melis og sitronsaften til en jevn konsistens. Sett kremen i kjøleskapet inntil videre.
- Sjekk om kaken er ferdig stekt med å stikke en trepinne i midten av kaken. Er det røre igjen på kaken, må den stekes litt lenger. Ta gulrotkaken ut av stekeovnen og la den avkjøle helt før du smører på ostekremen.
- Innen servering, pynt gjerne kaken med raspet appelsinskall, hakkede nøtter eller annen egnet pynt.
Tips og triks
Sett gjerne kaken kjølig innen servering - kaken er nesten litt bedre når den er kald!