Search
Close this search box.

Gulrotkake

Gulrotkake med ostekrem er en klassiker og nesten alle elsker denne kaken. I denne oppskriften bruker vi brun farin som gir kaken en ekstra god smak og kaken er toppet med en frisk ostekrem.
Nystekt gulrotkake med ostekrem i en hvit bakeform.
porsjoner12

Ingredienser

Røre

  • 300 g brun farin
  • 2 dl solsikkeolje
  • 4 stk mellomstore egg
  • 280 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 knsp salt
  • 1,5 ss kanel
  • 100 g finhakket valnøtter
  • 350 g raspet gulrøtter

Ostekrem

  • 200 g nøytral ostekrem
  • 150 g melis
  • 1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen din til 180 grader med vanlig over- og undervarme. Smør en liten bakeform som er 20 x 30 cm med fett, eller bruk bakepapir. Rasp gulrøttene og sett til side.
  • Pisk eggene sammen i et litermål. Ha i olje og brun farin. Vei deretter opp de tørre ingrediensene og ha i en bakebolle. Hell væsken i bollen med det tørre under omrøring til en jevn masse. Vend inn raspet gulrøtter og hakkede valnøtter til slutt. Fordel røra i den smurte bakeformen.
  • Stek gulrotkaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. I mellomtiden kan du lage ostekremen ved å røre sammen kremost, melis og sitronsaften til en jevn konsistens. Sett kremen i kjøleskapet inntil videre.
  • Sjekk om kaken er ferdig stekt med å stikke en trepinne i midten av kaken. Er det røre igjen på kaken, må den stekes litt lenger. Ta gulrotkaken ut av stekeovnen og la den avkjøle helt før du smører på ostekremen.
  • Innen servering, pynt gjerne kaken med raspet appelsinskall, hakkede nøtter eller annen egnet pynt.

Tips og triks

Sett gjerne kaken kjølig innen servering - kaken er nesten litt bedre når den er kald!
Skriv ut oppskriften

Flere kakeoppskrifter

  • Alle
  • Kaker
Alle
  • Alle
  • Kaker
Delfiakake med marsipan og geletopper

Delfiakake med marsipan

Oreokake

Oreokake

Glutenfri kake med vaniljekrem og jordbær.

Glutenfri kake

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top