Go Back
+ servings

Glutenfrie smultringer

Oppskrift på smultringer uten gluten Glutenfrie smultringer er omtrent like gode som andre smultringer. Vær gjerne ute i god tid med årets julebakst, for smultringene kan med fordel fryses ned i plast og tas opp etter behov. Velger du ikke å fryse de ned, bør de oppbevares tørt, mørkt og litt kjølig i en luft-tett […]
Nystekte glutenfrie smultringer.
porsjoner35

Ingredienser

Annet:

  • litt TORO Fin kakemiks til utbaking
  • 1000 g Flott Matfett til steking

Fremgangsmåte

  • Start med å piske egg og sukker til eggedosis.
  • Rør ut hornsaltet i kulturmelken og bland dette sammen med eggedosisen. Ha i resten av ingrediensene og rør sammen til en jevn røre. Dekk til og sett røre kaldt i minst 1 time eller natten over.
  • Varm opp matfettet i en gryte. Du kan teste om fettet er varmt nok for steking ved å stikke en trepinne ned i fettet. Hvis det bruser rundt pinnen, er fettet varmt nok til steking av smultringene.
  • Kjevle ut deigen til den er ca. 0,5 cm tykk og stikk ut smultringer med en smultring-utstikker. Kok smultringen gyllen brune på begge sider, ta de opp av gryten og la de renne av på en bakeplate med kjøkkenpapir.

Notes

TIPS!

Være ekstra varsom med varm smult - det er lett å brenne seg. Hvis fettet skulle ta fyr, ikke bruk vann for å slukke det - sett heller over et lokk!
Skriv ut oppskriften