Oppskrift på smultringer uten gluten Glutenfrie smultringer er omtrent like gode som andre smultringer. Vær gjerne ute i god tid med årets julebakst, for smultringene kan med fordel fryses ned i plast og tas opp etter behov. Velger du ikke å fryse de ned, bør de oppbevares tørt, mørkt og litt kjølig i en luft-tett […]
Rør ut hornsaltet i kulturmelken og bland dette sammen med eggedosisen. Ha i resten av ingrediensene og rør sammen til en jevn røre. Dekk til og sett røre kaldt i minst 1 time eller natten over.
Varm opp matfettet i en gryte. Du kan teste om fettet er varmt nok for steking ved å stikke en trepinne ned i fettet. Hvis det bruser rundt pinnen, er fettet varmt nok til steking av smultringene.
Kjevle ut deigen til den er ca. 0,5 cm tykk og stikk ut smultringer med en smultring-utstikker. Kok smultringen gyllen brune på begge sider, ta de opp av gryten og la de renne av på en bakeplate med kjøkkenpapir.
Notes
TIPS!
Være ekstra varsom med varm smult - det er lett å brenne seg. Hvis fettet skulle ta fyr, ikke bruk vann for å slukke det - sett heller over et lokk!