Go Back
+ servings

Frokostlapper med havregryn

Frokostlapper med havregryn, frisk frukt, nøtter og honning er kjempegodt til frokost! Det er lov å kose seg litt ekstra i helgene med noe annet en gang i mellom. Lapper med havregryn er et fint alternativ til den vanlige frokosten – og så smaker det så godt!
Nystekte frokostlapper med havregryn.
porsjoner15

Ingredienser

Lapperøre:

  • 2 stk egg
  • 85 g sukker
  • 60 g smør
  • 5 dl kefir eller kulturmelk
  • 80 g lettkokte havregryn
  • 300 g hvetemel
  • 1,5 ts natron

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret og sett til siden. Visp egg og sukker sammen i en bakebolle
  • Rør inn i egg- og sukkerblandingen med kulturmelken og rør inn det smeltede smøret. Rør deretter inn mel og havregryn med natron, litt etter litt, til en jevn røre.
  • Smelt litt smør i pannen og legg en stor skje røre i pannen. Jevn ut og stek lappene jevnt på begge sider. Lappene er klare til å snus når de bobler lett på oversiden.
  • Servér gjerne lappen med frisk frukt, hakkede nøtter og honning!
Skriv ut oppskriften