Frokostlapper med havregryn
Frokostlapper med havregryn, frisk frukt, nøtter og honning er kjempegodt til frokost! Det er lov å kose seg litt ekstra i helgene med noe annet en gang i mellom. Lapper med havregryn er et fint alternativ til den vanlige frokosten – og så smaker det så godt!
porsjoner15
Ingredienser
Lapperøre
- 2 stk egg
- 85 g sukker
- 60 g smør
- 5 dl kefir (eller kulturmelk)
- 80 g lettkokte havregryn
- 300 g hvetemel
- 1,5 ts Idun natron
Fremgangsmåte
- Smelt smøret og sett til siden. Visp egg og sukker sammen i en bakebolle
- Rør inn i egg- og sukkerblandingen med kulturmelken og rør inn det smeltede smøret. Rør deretter inn mel og havregryn med natron, litt etter litt, til en jevn røre.
- Smelt litt smør i pannen og legg en stor skje røre i pannen. Jevn ut og stek lappene jevnt på begge sider. Lappene er klare til å snus når de bobler lett på oversiden.
- Servér gjerne lappen med frisk frukt, hakkede nøtter og honning!