Frokostlapper med havregryn

Frokostlapper med havregryn, frisk frukt, nøtter og honning er kjempegodt til frokost! Det er lov å kose seg litt ekstra i helgene med noe annet en gang i mellom. Lapper med havregryn er et fint alternativ til den vanlige frokosten – og så smaker det så godt!
Nystekte havrelapper til forkost, toppet med lønnesirup, bananer og nøtter
porsjoner15

Ingredienser

Lapperøre

  • 2 stk egg
  • 85 g sukker
  • 60 g smør
  • 5 dl kefir (eller kulturmelk)
  • 80 g lettkokte havregryn
  • 300 g hvetemel
  • 1,5 ts Idun natron

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret og sett til siden. Visp egg og sukker sammen i en bakebolle
  • Rør inn i egg- og sukkerblandingen med kulturmelken og rør inn det smeltede smøret. Rør deretter inn mel og havregryn med natron, litt etter litt, til en jevn røre.
  • Smelt litt smør i pannen og legg en stor skje røre i pannen. Jevn ut og stek lappene jevnt på begge sider. Lappene er klare til å snus når de bobler lett på oversiden.
  • Servér gjerne lappen med frisk frukt, hakkede nøtter og honning!
Skriv ut oppskriften

Flere oppskrifter til frokost

  • Alle
  • Frokost
Alle
  • Alle
  • Frokost
Glutenfrie vafler

Glutenfrie vafler

Små lapper laget med kefir og chiafrø, toppet med melis og bjørnebær

Lapper med kefir

Grove valfer med gulrot

Grove vafler med gulrot

Scroll to Top