Pannekaker
Pannekaker er superenkelt å lage,og er populært hos både barn og voksne i alle aldre. Man kan lage pannekakertil frokost, middag og som kveldskos. Vil du lage grove pannekaker, kan manbytte ut opptil halvparten av melet med sammalt hvetemel. Røren kan da blitykkere, så juster med mer veske. Iduns dessertsauser er perfekte tilpannekaker og kan enkelt settes rett på bordet. 🥞
Ingredienser
- 3 dl hvetemel (eller 15 g)
- 0,5 ts salt
- 5 dl melk
- 4 stk egg
- smør til steking
Fremgangsmåte
- Ha hvetemel og salt i en kjøkkenmaskin eller bakebolle, og pisk inn halvparten av melken til du har en tykk og klumpefri røre. Pisk inn resten av melken og eggene.
- La røren stå i romtemperatur i ca. 30 min og svelle.
- Smelt smør i en varm stekepanne og ha litt røre i pannen. Vend rundt på pannen så du får et tynt lag. Stek til pannekaken er “tørr” på oversiden og snu. Stek gylden på den andre siden. Brett pannekaken i to eller fire og legg over på en tallerken eller ildfast form. Legg lokk på formen eller legg en annen tallerken oppå den første, så pannekakene holder seg lune
- Server med syltetøy, friske bær ellerkrem. Eller Iduns dessertsauser. Som fudgesaus og friske epler, nugattisauseller sjokoladesaus med banan, eller jordbærsaus.