Search
Close this search box.

Sveler

Sveler er ganske enkelt å lage, og smaker godt sammen med rømme, syltetøy eller rørte bær. Røra består av egg, sukker mel, natron, hornsalt, syrnet melk og smør som røres sammen. De skal stekes på begge sider i en varm stekepanne, og de skal være omtrent 15 – 18 cm i diameter.
Sveler
porsjoner18

Ingredienser

Røre

Fremgangsmåte

  • Start med å smelte smøret og sett til siden inntil videre.
  • Piske sammen egg, sukker, natron og hornsalt i en bakebolle. Hell i kulturmelken og rør inn hvetemelet til en jevn og klumpfri røre. Til slutt røres inn det smeltede smøret til en jevn røre.
  • Varm opp en stekepanne på middels varme. Stek svelene gyllenbrune på begge siden. Bruk litt margarin under stekingen om nødvendig.
  • Servér gjerne svelene med ditt favoritt syltetøy og rømme, godt smør og brunost eller med smør og sukker på.

Tips og triks

Ferdig stekte sveler kan gjerne fryses ned. Pakk de inn i fryseposer med matpapir i mellom, slik at de er lettere å ta ut fra fryseren uten at de sitter sammen. La de tine i romtemperatur, og varm de til slutt opp i en mikro-ovn hvis du vil spise de litt lunkne.
Skriv ut oppskriften

Flere pannekakeoppskrifter

  • Alle
  • Pannekaker
Alle
  • Alle
  • Pannekaker
Pannekaker uten egg

Pannekaker uten egg

Grove pannekaker toppet med blåbærsylteøy, epler, nøtter og friske blåbær

Grove pannekaker

Små lapper laget med kefir og chiafrø, toppet med melis og bjørnebær

Lapper med kefir

Scroll to Top