Sveler
Hvordan lage sveler Sveler er ganske enkelt å lage, og smaker godt sammen med rømme, syltetøy eller rørte bær. Røra består av egg, sukker mel, natron, hornsalt, syrnet melk og smør som røres sammen. De skal stekes på begge sider i en varm stekepanne, og de skal være omtrent 15 – 18 cm i diameter. […]

porsjoner18
Ingredienser
Røre:
- 5 stk mellomstore egg
- 320 g sukker
- 600 g hvetemel
- 1 ltr kulturmelk eller kefir
- 1 toppet ts. Idun Mors hjemmebakte - Natron
- 1 toppet ts. Idun Mors hjemmebakte - Hornsalt
- 75 g smeltet margarin
Fremgangsmåte
- Start med å smelte smøret og sett til siden inntil videre.
- Piske sammen egg, sukker, natron og hornsalt i en bakebolle. Hell i kulturmelken og rør inn hvetemelet til en jevn og klumpfri røre. Til slutt røres inn det smeltede smøret til en jevn røre.
- Varm opp en stekepanne på middels varme. Stek svelene gyllenbrune på begge siden. Bruk litt margarin under stekingen om nødvendig.
- Servér gjerne svelene med ditt favorittsyltetøy og rømme, godt smør og brunost eller med smør og sukker på.