Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker er tradisjonelt sett små tykke og luftige lapper. I denne pannekakerøren bruker vi kulturmelk og natron som hever lappene litt ekstra!
Nystekte amerikanske pannekaker på en asjett
porsjoner8

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 2,4 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 knsp salt
  • 1,5 dl kulturmelk
  • 1 stk egg, mellomstort

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret og sett til side.
  • Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle. Ha melk, og egg og smeltet smør i en annen, og rør sammen.
  • Hell det våte i det tørre, og rør forsiktig sammen.
  • La røren svelle i 10 min. før steking på pannen.
  • Stek små pannekaker på begge sider ved middels temperatur i en stekepanne. Bruk godt med smør til steking.

Notes

Tips!

Rør gjerne inn en håndfull med raspet eple (uten skall) før steking. Dette gir pannekakene en superfrisk smak!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top