Search
Close this search box.

Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker er tradisjonelt sett små tykke og luftige lapper. I denne pannekakerøren bruker vi kulturmelk og natron som hever lappene litt ekstra!
Amerikanske pannekaker
porsjoner8

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 2,4 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts Idun natron
  • 2 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 knsp salt
  • 1,5 dl kulturmelk
  • 1 stk mellomstort egg

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret og sett til side.
  • Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle. Ha melk, og egg og smeltet smør i en annen, og rør sammen.
  • Hell det våte i det tørre, og rør forsiktig sammen.
  • La røren svelle i 10 min. før steking på pannen.
  • Stek små pannekaker på begge sider ved middels temperatur i en stekepanne. Bruk godt med smør til steking.

Tips og triks

Rør gjerne inn en håndfull med raspet eple (uten skall) før steking. Dette gir pannekakene en superfrisk smak!
Skriv ut oppskriften

Flere oppskrifter til frokost

  • Alle
  • Frokost
Alle
  • Alle
  • Frokost
Havrelapper

Havrelapper

Grove pannekaker toppet med blåbærsylteøy, epler, nøtter og friske blåbær

Grove pannekaker

Lunsjmuffins

Lunsjmuffins

Scroll to Top