Amerikanske pannekaker
Amerikanske pannekaker er tradisjonelt sett små tykke og luftige lapper. I denne pannekakerøren bruker vi kulturmelk og natron som hever lappene litt ekstra!
![Nystekte amerikanske pannekaker på en asjett](https://www.idun.no/wp-content/uploads/sites/49/2018/08/Amerikanske-pannekaker-1024x640.jpg)
porsjoner8
Ingredienser
- 2 ss smør
- 2,4 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 2 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 1 knsp salt
- 1,5 dl kulturmelk
- 1 stk egg, mellomstort
Fremgangsmåte
- Smelt smøret og sett til side.
- Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle. Ha melk, og egg og smeltet smør i en annen, og rør sammen.
- Hell det våte i det tørre, og rør forsiktig sammen.
- La røren svelle i 10 min. før steking på pannen.
- Stek små pannekaker på begge sider ved middels temperatur i en stekepanne. Bruk godt med smør til steking.
Tips og triks
Rør gjerne inn en håndfull med raspet eple (uten skall) før steking. Dette gir pannekakene en superfrisk smak!