Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Amerikanske pannekaker
Amerikanske pannekaker er tradisjonelt sett små tykke og luftige lapper. I denne pannekakerøren bruker vi kulturmelk og natron som hever lappene litt ekstra!
porsjoner
8
Ingredienser
2
ss
smør
2,4
dl
hvetemel
1
ts
bakepulver
1
ts
Idun natron
2
ss
sukker
1
ts
vaniljesukker
1
knsp
salt
1,5
dl
kulturmelk
1
stk
mellomstort egg
Fremgangsmåte
Smelt smøret og sett til side.
Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle. Ha melk, og egg og smeltet smør i en annen, og rør sammen.
Hell det våte i det tørre, og rør forsiktig sammen.
La røren svelle i 10 min. før steking på pannen.
Stek små pannekaker på begge sider ved middels temperatur i en stekepanne. Bruk godt med smør til steking.
Tips og triks
Rør gjerne inn en håndfull med raspet eple (uten skall) før steking. Dette gir pannekakene en superfrisk smak!
Skriv ut oppskriften