Search
Close this search box.

Eltefritt brød

Dette eltefrie brødet er et supersaftig og virkelig godt brød - til hverdags eller fest!
Dame som holder et nystekt eltefritt brød.
porsjoner1

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland alle tørre ingredienser i en bakebolle, men vær forsiktig så gjæren ikke kommer i berøring med saltet. Tilsett vannet litt og litt, og rør godt sammen for hånd.
  • Dekk bollen til med plastfolie og la deigen stå til heving på kjøkkenbenken i ca. 12 - 18 timer, eller til den er dobbel så stor.
  • Legg deigen på kjøkkenbenken med litt mel og fold deigen sammen et par ganger. Dekk deigen til med et rent kjøkkenhåndklede og plast. Hev videre i 1-2 timer eller til deigen er dobbelt så stor.
  • Sett i mellomtiden oven på 250 grader og sett i en støpejernsgryte eller en ildfast form med lokk i ovnen, siden denne må gjennomvarmes i forkant av stekingen. Pensle gryten eller formen men olivenolje før steking.
  • Ta støpejerngryten ut fra ovnen og legg forsiktig i deigen, men vær forsiktig det er varmt. Strø eventuelt litt mel over brødet med en sil som dekor. Sett på lokket og sett gryten på nederste rille i ovnen. Senk temperaturen til 230 grader.
  • Stek brødet med lokk i 30 minutter, ta av lokket og stek videre i ca. 15 minutter. Ta brødet ut av gryten etter steking og avkjøl på rist.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top