Search
Close this search box.

Pannekaker uten egg og melk

Pannekaker uten egg og melk. I denne oppskriften bruker vi havremelk, men dette kan erstattes med blant annet rismelk eller soyamelk. Smaken blir dog en litt annen når havremelken erstattes.
Pannekaker uten egg
porsjoner10

Ingredienser

Pannekakerøre

  • 180 g hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 6 dl havremelk
  • 2 ss melange uten melk

Fremgangsmåte

  • Start med å blande hvetemel, bakepulver og salt i en bolle. Hell deretter i havremelken under omrøring til røren er jevn og fri for klumper. Rør til slutt inn smeltet laktosefritt smør.
  • Dekk til røren og la den svelle kjølig i ca. 30 minutter (kan fint stå lenger om nødvendig).
  • Varm opp en middels stor stekepanne (gjerne teflonpanne) på middels varme og ha litt fett i pannen til første stekerunde. Hell i en øse med røre og drei litt på pannen slik at røren fordeler seg jevnt utover hele pannen.
    Når pannekaken har stivnet på overflaten er den klar til å stekes på den andre siden. Bruk en stekespade til å snu pannekakene.
Skriv ut oppskriften

Flere oppskrifter til frokost

  • Alle
  • Frokost
Alle
  • Alle
  • Frokost
Nystekt frokostbrød i en brødform.

Frokostbrød

Grove rundstykker

Grove rundstykker

Arme riddere med kremost og salt karamell

Scroll to Top