Pannekaker med Nugattisaus

Gjør som franskmennene, og spis varme tynne pannekaker med sjokolade- eller hasselnøttsaus. I vårt tilfelle: en utrolig digg Nugattisaus! Pannekakene kan også serveres med skivede bananer, som er en super kombinasjon med nugattisausen.
Pannekaker med Nugattisaus
porsjoner4 people

Ingredienser

  • 150 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl melk
  • 4 stk egg
  • Nugattisaus
  • Smør til steking
  • Bananer i skiver
  • Litt melis til å drysse på før servering

Fremgangsmåte

  • Ha hvetemel og salt i en kjøkkenmaskin eller bakebolle, og pisk inn halvparten av melken, til du har en tykk og klumpefri røre.
  • Pisk inn resten av melken og eggene. La røren stå i romtemperatur i ca 30 min og svelle.
  • Smelt smør i en varm stekepanne, og ha litt røre i pannen. Vend rundt på pannen, så du får et tynt lag. Stek til pannekaken er “tørr” på oversiden og snu. Stek gyllen på den andre siden.
  • Brett pannekaken i to eller fire, og legg over på en tallerken eller ildfast form. Legg lokk på formen, eller legg en annen tallerken oppå den første, så pannekakene holder seg lune.
  • Pannekakene serveres med bananer i skiver og Nugattisaus. Topp gjerne med et melisdryss.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top