Pannekaker med Nugattisaus
Gjør som franskmennene, og spis varme tynne pannekaker med sjokolade- eller hasselnøttsaus. I vårt tilfelle: en utrolig digg Nugattisaus! Pannekakene kan også serveres med skivede bananer, som er en super kombinasjon med nugattisausen.
porsjoner4 people
Ingredienser
- 150 g hvetemel
- 0,5 ts salt
- 5 dl melk
- 4 stk egg
- Nugattisaus
- Smør til steking
- Bananer i skiver
- Litt melis til å drysse på før servering
Fremgangsmåte
- Ha hvetemel og salt i en kjøkkenmaskin eller bakebolle, og pisk inn halvparten av melken, til du har en tykk og klumpefri røre.
- Pisk inn resten av melken og eggene. La røren stå i romtemperatur i ca 30 min og svelle.
- Smelt smør i en varm stekepanne, og ha litt røre i pannen. Vend rundt på pannen, så du får et tynt lag. Stek til pannekaken er “tørr” på oversiden og snu. Stek gyllen på den andre siden.
- Brett pannekaken i to eller fire, og legg over på en tallerken eller ildfast form. Legg lokk på formen, eller legg en annen tallerken oppå den første, så pannekakene holder seg lune.
- Pannekakene serveres med bananer i skiver og Nugattisaus. Topp gjerne med et melisdryss.