Search
Close this search box.

Lapper med kefir

Lapper med kefir eller kulturmelk! I denne oppskriften er det chiafrø som gir en ekstra konsistens ved siden av tilskudd til fiber og vitaminer. Lapper smaker godt året rundt, og serveres ofte med syltetøy, rømme, eller brunost.
Små lapper laget med kefir og chiafrø, toppet med melis og bjørnebær
porsjoner15

Ingredienser

Lapperøre med kefir

  • 8 ss chiafrø
  • 2 stk egg
  • 85 g sukker
  • 60 g smør
  • 5 dl kefir eller kulturmelk
  • 300 g hvetemel
  • 1,5 ts Idun natron

Fremgangsmåte

  • La først chiafrøene svelle i litt av kulturmelken i minimum 20 minutter før du blander de i røren. De utvider seg og du får en ”grøt” som du tilsetter røren. Smelt også smøret og sett til side så lenge.
  • Visp sammen egg og sukker i en bolle. Rør inn det smeltede smøret vekselvis med kefiren (kulturmelken) - også det med frøene i. Rør inn mel og natron - litt etter litt til en jevn røre.
  • Smelt litt smør i pannen og legg en stor skje røre i pannen. Jevn ut og stek lappene jevnt på begge sider. Lappene er klare til å snus når de bobler lett på overside. Du kan lage små lapper som vist på bildet , eller store lapper om du heller ønsker det.

Tips og triks

Det går helt fint å droppe chiafrøene hvis du ønsker det!
Skriv ut oppskriften

Flere oppskrifter til frokost

  • Alle
  • Frokost
Alle
  • Alle
  • Frokost
Polarbrød

Polarbrød

Pannekaker uten egg

Pannekaker uten egg

Lapper

Scroll to Top