Go Back
+ servings

Hvit sjokoladebrownies med valnøtter

Brownies med hvit eller mørk sjokolade? Hvit sjokoladebrownies er laget av hvit sjokolade og har en mildere smak enn brownie med mørk sjokolade. Ønsker du heller å lage kaken med mørkere sjokolade, kan du bytte ut den hvite sjokoladen med en annen.
Hvit sjokoladebrownie med valnøtter og jordbær på en trefjøl.
porsjoner12

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 200 g ODENSE Hvit sjokolade
  • 3 stk mellomstore egg
  • 300 g sukker
  • 0,5 stk vaniljestang (kun frøene inni)
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g hakket ODENSE Hvit sjokolade
  • 100 g ODENSE Ekte marsipan (med 50 % mandler) i terninger
  • 75 g hakkede valnøtter

Topping:

  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts sukker

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader. Smelt smør i en kjele og sett til siden. Rør inn hakket hvit sjokolade til den er smeltet.
  • Pisk sammen egg, sukker og vaniljefrøene. Rør sjokoladesmøret inn med eggemassen og sikt i melet og bakepulveret. Rør sammen til en jevn røre. Vend til slutt inn hakket sjokolade, marsipan og valnøtter i deigen.
  • Legg stekepapir i bunnen av en lav bakeform (ca. 24 x 24 cm) og fordel røra i formen. Stek kaken på midterste rille i ca. 40 - 50 min. og avkjøl etter steking.
  • Pynt kaken med pisket krem og friske bær, eks jordbær!
Skriv ut oppskriften