Hvit sjokoladebrownies med valnøtter

Brownies med hvit eller mørk sjokolade? Hvit sjokoladebrownies er laget av hvit sjokolade og har en mildere smak enn brownie med mørk sjokolade. Ønsker du heller å lage kaken med mørkere sjokolade, kan du bytte ut den hvite sjokoladen med en annen.
Hvit sjokoladebrownie med valnøtter og jordbær på en trefjøl.
porsjoner12

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 200 g ODENSE Hvit sjokolade
  • 3 stk mellomstore egg
  • 300 g sukker
  • 0,5 stk vaniljestang (kun frøene inni)
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g hakket ODENSE Hvit sjokolade
  • 100 g ODENSE Ekte marsipan (med 50 % mandler) i terninger
  • 75 g hakkede valnøtter

Topping:

  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts sukker

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader. Smelt smør i en kjele og sett til siden. Rør inn hakket hvit sjokolade til den er smeltet.
  • Pisk sammen egg, sukker og vaniljefrøene. Rør sjokoladesmøret inn med eggemassen og sikt i melet og bakepulveret. Rør sammen til en jevn røre. Vend til slutt inn hakket sjokolade, marsipan og valnøtter i deigen.
  • Legg stekepapir i bunnen av en lav bakeform (ca. 24 x 24 cm) og fordel røra i formen. Stek kaken på midterste rille i ca. 40 - 50 min. og avkjøl etter steking.
  • Pynt kaken med pisket krem og friske bær, eks jordbær!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top