Hvit sjokoladebrownies med valnøtter
Brownies med hvit eller mørk sjokolade? Hvit sjokoladebrownies er laget av hvit sjokolade og har en mildere smak enn brownie med mørk sjokolade. Ønsker du heller å lage kaken med mørkere sjokolade, kan du bytte ut den hvite sjokoladen med en annen.
porsjoner12
Ingredienser
- 125 g smør
- 200 g ODENSE Hvit sjokolade
- 3 stk mellomstore egg
- 300 g sukker
- 0,5 stk vaniljestang (kun frøene inni)
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 100 g hakket ODENSE Hvit sjokolade
- 100 g ODENSE Ekte marsipan (med 50 % mandler) i terninger
- 75 g hakkede valnøtter
Topping:
- 1 dl kremfløte
- 1 ts sukker
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 grader. Smelt smør i en kjele og sett til siden. Rør inn hakket hvit sjokolade til den er smeltet.
- Pisk sammen egg, sukker og vaniljefrøene. Rør sjokoladesmøret inn med eggemassen og sikt i melet og bakepulveret. Rør sammen til en jevn røre. Vend til slutt inn hakket sjokolade, marsipan og valnøtter i deigen.
- Legg stekepapir i bunnen av en lav bakeform (ca. 24 x 24 cm) og fordel røra i formen. Stek kaken på midterste rille i ca. 40 - 50 min. og avkjøl etter steking.
- Pynt kaken med pisket krem og friske bær, eks jordbær!