Go Back
+ servings

Glutenfrie horn med ost og skinke

Glutenfrie horn med ost og skinke er et godt alternativ til brødskiva i matpakken eller som turmat. Hornene kan fylles med det du liker best!
Nystekte glutenfrie horn med ost og skinke.
porsjoner16

Ingredienser

Gjærdeig:

  • 150 g smør
  • 6 dl melk
  • 1 pose Idun Mors hjemmebakte - Tørrgjær original
  • 250 g Jyttemel (glutenfritt)
  • 2 ss Fiberhusk
  • 500 g Semper mix. lys
  • 2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 stk egg til pensling
  • + valmue- eller sesamfrø til topping

Fyll:

  • 1 pakke kokt skinke
  • 200 g revet ost
  • + litt krydder som eks. oregano

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 225 grader. Smelt smøret og bland med melken. Varm opp til blandingen forsiktig til den er fingervarm (maks 40 grader). Tilsett fiberhusk og tørrgjær og bland godt sammen. La blandingen svelle i ca. 5 - 10 minutter.
  • Bland sammen mel, salt, sukker og bakepulver i en bakebolle. Tilsett væsken og elt deigen sammen.
    Dekk bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
  • Del deigen i to like store dele og kjevle hver del ut til en rund sirkel. Del sirklene i 8 like store ”pizzastykker”. Legg skinke, oregano og ost til ytterkanten av snippene og rull sammen. Dekk til hornene og etterhev i ca. 30 - 60 minutter eller til de er dobbelt så store.
  • Pensle hornene med sammenpisket egg og dryss over valmuefrø. Stekes på midterste rille i ca. 12 -15 minutter. Avkjøl hornene på rist etter steking.

Notes

Tips!

Smaker aller best nystekte. Ønsker du å bruke de i matpakken gjennom uken, kan de fryses ned og tas opp etter behov.
Skriv ut oppskriften