Go Back
+ servings

Rugkaker med sirup og anis

Søte rugkaker med sirup og anis smaker godt sammen med ost eller syltetøy.
Hjemmebakte rugkaker på en trefjøl med ost og marmelade.
porsjoner6

Ingredienser

Deig:

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 minutter. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i 30 minutter.
  • Del deigen opp i 6 like store biter og form til runde boller. Kjevle hver bolle rund ca. 22 cm i diameter. Legg kakene på plater med bakepapir og prikk med gaffel. La kakene etterheve tildekket i ca. 45 miutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 230 grader.
  • Pensle med vann og strø på med litt hele anisfrø på toppen. Stek kakene midt i ovnen i ca. 5 - 8 min. til de har en fin farge. La kakene avkjøles under et klede på en rist
Skriv ut oppskriften