Rugkaker med sirup og anis
Søte rugkaker med sirup og anis smaker godt sammen med ost eller syltetøy.

porsjoner6
Ingredienser
Deig:
- 50 g gjær (fersk kvalitet)
- 2 ss romtemperert lys sirup
- 75 g romtemperert smør
- 1,5 ts malt anis
- 1 ts salt
- 0,5 ts Idun Mors hjemmebakte - Hornsalt
- 240 g siktet rugmel
- 480 g hvetemel
- 5 dl kald melk
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 minutter. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i 30 minutter.
- Del deigen opp i 6 like store biter og form til runde boller. Kjevle hver bolle rund ca. 22 cm i diameter. Legg kakene på plater med bakepapir og prikk med gaffel. La kakene etterheve tildekket i ca. 45 miutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 230 grader.
- Pensle med vann og strø på med litt hele anisfrø på toppen. Stek kakene midt i ovnen i ca. 5 - 8 min. til de har en fin farge. La kakene avkjøles under et klede på en rist