Rugbrød
Saftig rugbrød Ingers rugbrød er et 100% grovt brød som er bakt med sammalt hvete, rug og kruskakli. Det har et høyt innhold av kostfiber som er bra for fordøyelsen. Brødet er saftig og har en god smak selv uten tilsatt fett eller sukker. Brødene er enkle å lage og krever ingen eltemaskin.
porsjoner3
Ingredienser
- 1300 g sammalt hvetemel, fin
- 200 g sammalt rug, fin
- 200 g hvete helkorn
- 200 g kruskakli
- 1 ss Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst (valgfritt)
- 2 ts salt
- 60 g linfrø
- 55 g solsikkefrø
- 1,9 ltr kaldt vann
- 75 g Idun Mors hjemmebakte - Fersk gjær original
Fremgangsmåte
- Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle. Smuldre inn den fersk gjæren i det kalde vannet og rør rundt til gjæren har løst seg opp i vannet. Ha vannet sammen med det tørre og bland deigen sammen til en jevn masse. Vær oppmerksom på at dette er en løs deig.
- Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve i 60 minutter på kjøkkenbenken. Slå deigen ned igjen ved å kna den lett sammen i bakebollen, slik at luften går ut av deigen og la deigen heve i 30 minutter til.Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 220 grader med vanlig over- og undervarme.
- Fordel deigen i tre smurte brødformer og sett de inn på nederste rille i stekeovnen. Stek brødene i ca. 50 - 60 minutter.
Tips og triks
Alle stekeovner er forskjellige. Synes du brødene for for raskt farge på toppen under steking, kan du legge et stykke med bakepapir på toppen av brødene mot slutten av steketiden.