Search
Close this search box.

Dansk rugbrød

Dansk rugbrød er kanskje det sunneste brødet man kan spise. Denne oppskriften er 100 % grovt med det høye innholdet av rugmel, og i tillegg bruker vi surdeig som gir rugbrødet den smaken det skal ha.
Nystekt dansk rugbrød.
porsjoner3

Ingredienser

Deig:

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 15 minutter. Dette er en løs deig, så ikke bli skeptisk.
  • Dekk bollen med plastfolie og forhev deigen i ca. 60 - 90 minutter på kjøkkenbenken.
  • Smør 3 brødformer à ca. 1,5 ltr og fordel deigen i formene med en sleiv eller øse. Jevn ut toppen på brødene med baksiden av en spisesskje.
  • Dekk formene med plastfolie og etterhev brødene i 60 minutter.
  • Forvarm i mellomtiden stekeovnen din til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Sett brødene inn på nederste rille i ovnen, og senk temperaturen til 180 grader. Stek brødene i ca. 50 - 60 minutter. Brødene er ferdige når de har en kjernetemperatur på 98 grader. Bruk gjerne et steketermometer på slutten av steketiden for å sjekke temperaturen.
  • Ta rugbrødene ut av formen og avkjøl på rist.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top