Go Back
+ servings

Vaniljekrem

Du trenger egg, vaniljestang, mel, sukker, maizenna og gelatinplater for å lage hjemmelaget vaniljekrem. Ønsker du å lage en lettlaget men vel så smakfull vaniljekrem, kan du velge å bruke Idun Kakefyll med vaniljesmak.
porsjoner6

Ingredienser

Krem:

  • 0,5 stk vaniljestang / eller 1 ss vaniljesukker
  • 2,5 dl H-melk
  • 2,5 dl fløte
  • 4 stk eggeplommer
  • 100 g sukker
  • 30 g maizena

Fremgangsmåte

  • Start med å dele dele en halv vaniljestang på langs og skrap ut frøene med en kniv.
  • Hell melk og fløte i en liten kjele. Ha i vaniljefrøene og selve stangen, og kok opp under stadig omrøring. Sett kjelen til side og ta ut vaniljestangen.
  • Visp eggeplommer, sukker og maizena sammen i en bolle. Spe på den varme melken i eggeblandingen under omrøring. Når alt er blandet godt sammen, hell blandingen tilbake i kjelen. Kok opp under omrøring til kremen er tykk nok - pass på at det ikke brenner seg i bunnen av kjelen! Ha kremen over i en bolle og avkjøl før bruk. Krem bli tykkere når den avkjøles.

Notes

Tips!

Man kan bruke potetmel i stedet for maisenna, men denne skiller seg lettere. Derfor bør vaniljekrem laget med potetmel istedet for maisenna brukes samme dag. Har du ikke fløte i huset, kan man lage vaniljekremen på bare H-melk også. Fløten gir ekstra smak og fylde i kremen, så det er et godt valg å bruke litt fløte i kremen.

Klumper i kremen?

Hjemmelaget vaniljekrem kan lett skille seg eller få klumper i seg under koking. Dette kan du komme godt ut av med å bruke en stavmikser på slutten - da blir kremen glatt og fin igjen!
Skriv ut oppskriften