Search
Close this search box.

 

Vaniljekrem

Lag deg en deilig og klassisk vaniljekrem! Vaniljekremen er perfekt til pavlova, skoleboller og annet bakst. Det passer også utrolig godt med friske bær! Ønsker du å lage en lettlaget men vel så smakfull vaniljekrem, kan du velge å bruke Idun Kakefyll med vaniljesmak.
porsjoner6

Ingredienser

  • 0,5 stk vaniljestang (eller 1 ss vaniljesukker)
  • 2,5 dl helmelk
  • 2,5 dl fløte
  • 4 stk eggeplommer
  • 100 g sukker
  • 30 g maizena

Fremgangsmåte

  • Start med å dele dele en halv vaniljestang på langs og skrap ut frøene med en kniv.
  • Hell melk og fløte i en liten kjele. Ha i vaniljefrøene og selve stangen, og kok opp under stadig omrøring. Sett kjelen til side og ta ut vaniljestangen.
  • Visp eggeplommer, sukker og maizena sammen i en bolle. Spe på den varme melken i eggeblandingen under omrøring. Når alt er blandet godt sammen, hell blandingen tilbake i kjelen. Kok opp under omrøring til kremen er tykk nok - pass på at det ikke brenner seg i bunnen av kjelen!
    Ha kremen over i en bolle og avkjøl før bruk. Krem bli tykkere når den avkjøles.

Tips og triks

Man kan bruke potetmel i stedet for maisenna, men denne skiller seg lettere. Derfor bør vaniljekrem laget med potetmel istedet for maisenna brukes samme dag. Har du ikke fløte i huset, kan man lage vaniljekremen på bare H-melk også. Fløten gir ekstra smak og fylde i kremen, så det er et godt valg å bruke litt fløte i kremen.

Klumper i kremen?

Hjemmelaget vaniljekrem kan lett skille seg eller få klumper i seg under koking. Dette kan du komme godt ut av med å bruke en stavmikser på slutten - da blir kremen glatt og fin igjen!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top