Vaniljekrem
Du trenger egg, vaniljestang, mel, sukker, maizenna og gelatinplater for å lage hjemmelaget vaniljekrem. Ønsker du å lage en lettlaget men vel så smakfull vaniljekrem, kan du velge å bruke Idun Kakefyll med vaniljesmak.

porsjoner6
Ingredienser
Krem:
- 4 stk eggeplommer
- 30 g maisenna
- 100 g sukker
- 0,5 stk vaniljestang
- (eller 1 ss vaniljesukker)
- 2,5 dl H-melk
- 2,5 dl fløte
Fremgangsmåte
- Start med å dele dele en halv vaniljestang på langs og skrap ut frøene med en kniv.
- Hell melk og fløte i en liten kjele. Ha i vaniljefrøene og selve stangen, og kok opp under stadig omrøring. Sett kjelen til side og ta ut vaniljestangen.
- Visp eggeplommer, sukker og maizena sammen i en bolle. Spe på den varme melken i eggeblandingen under omrøring. Når alt er blandet godt sammen, hell blandingen tilbake i kjelen. Kok opp under omrøring til kremen er tykk nok - pass på at det ikke brenner seg i bunnen av kjelen! Ha kremen over i en bolle og avkjøl før bruk. Krem bli tykkere når den avkjøles.