Go Back
+ servings

Horn med ost og pesto

Horn med ost og pesto smaker godt og er noe de fleste vi like. Ønsker du å ha noe kjøtt i hornene, kan du ha i eksempelvis hakket skinke eller salami. Fylte horn er populært innslag i matpakken både for stor og små.
Horn med ost og pesto på en trefjøl.
porsjoner16

Ingredienser

Gjærdeig:

Pensling:

  • 1 stk sammenvispet egg

Fyll:

  • 1 glass grønn pesto og litt revet ost.

Fremgangsmåte

  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og ha i melk, smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 minutter på lav/middels hastighet til deigen er smidig og slipper bakebollen. Det er viktig å elte deigen lenge nok, og elter du for hånd må du beregne litt lenger eltetid.
  • Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 220 grader.
  • Del deigen i to like store deler. Kjevle ut til to runde sirkler og del de opp i 8 like store ”pizzastykker”. Smør på et lag med pesto og ha på revet ost helt ut til ytterkantene på "pizzastykkene" og rull sammen. Ønsker du å heller fyllehornene med noe annet godt, kan du selvsagt gjør det. Legg hornene på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev hornene i ca. 45 - 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Etterhevingen er viktig slik at du får smakfulle, luftige og lette horn.
  • Pensle med sammenpisket egg og dryss gjerne på litt oregano (evt. valmue- eller sesamfrø) før de stekes på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter. Avkjøl på rist etter steking.

Notes

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil hornene holde seg ferske og fine lenger. Hornene smaker aller best nystekte, men kan godt fryses og tas opp etter behov.
Skriv ut oppskriften