Horn med ost og pesto
Horn med ost og pesto smaker godt og er noe de fleste vi like. Ønsker du å ha noe kjøtt i hornene, kan du ha i eksempelvis hakket skinke eller salami. Fylte horn er populært innslag i matpakken både for stor og små.
porsjoner16
Ingredienser
Gjærdeig:
- 400 g hvetemel
- 0,75 ts salt
- 1 ts sukker
- 25 g Idun Mors hjemmebakte - fersk gjær original
- 0,5 ss Idun Mors hjemmebakte - ferskere bakst (valgfritt)
- 2 ss smør
- 3 dl kald melk
Pensling:
- 1 stk sammenvispet egg
Fyll:
- 1 glass grønn pesto og litt revet ost.
Fremgangsmåte
- Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og ha i melk, smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 minutter på lav/middels hastighet til deigen er smidig og slipper bakebollen. Det er viktig å elte deigen lenge nok, og elter du for hånd må du beregne litt lenger eltetid.
- Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 220 grader.
- Del deigen i to like store deler. Kjevle ut til to runde sirkler og del de opp i 8 like store ”pizzastykker”. Smør på et lag med pesto og ha på revet ost helt ut til ytterkantene på "pizzastykkene" og rull sammen. Ønsker du å heller fyllehornene med noe annet godt, kan du selvsagt gjør det. Legg hornene på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev hornene i ca. 45 - 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Etterhevingen er viktig slik at du får smakfulle, luftige og lette horn.
- Pensle med sammenpisket egg og dryss gjerne på litt oregano (evt. valmue- eller sesamfrø) før de stekes på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter. Avkjøl på rist etter steking.