Horn med ost og pesto

Horn med ost og pesto smaker godt og er noe de fleste vi like. Ønsker du å ha noe kjøtt i hornene, kan du ha i eksempelvis hakket skinke eller salami. Fylte horn er populært innslag i matpakken både for stor og små.
Horn med ost og pesto på en trefjøl.
porsjoner16

Ingredienser

Gjærdeig:

Pensling:

  • 1 stk sammenvispet egg

Fyll:

  • 1 glass grønn pesto og litt revet ost.

Fremgangsmåte

  • Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og ha i melk, smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 minutter på lav/middels hastighet til deigen er smidig og slipper bakebollen. Det er viktig å elte deigen lenge nok, og elter du for hånd må du beregne litt lenger eltetid.
  • Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 220 grader.
  • Del deigen i to like store deler. Kjevle ut til to runde sirkler og del de opp i 8 like store ”pizzastykker”. Smør på et lag med pesto og ha på revet ost helt ut til ytterkantene på "pizzastykkene" og rull sammen. Ønsker du å heller fyllehornene med noe annet godt, kan du selvsagt gjør det. Legg hornene på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev hornene i ca. 45 - 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Etterhevingen er viktig slik at du får smakfulle, luftige og lette horn.
  • Pensle med sammenpisket egg og dryss gjerne på litt oregano (evt. valmue- eller sesamfrø) før de stekes på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter. Avkjøl på rist etter steking.

Notes

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil hornene holde seg ferske og fine lenger. Hornene smaker aller best nystekte, men kan godt fryses og tas opp etter behov.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top