Ostekake med appelsingele smaker friskt og godt – en enkel kake som passer fint å servere til de fleste anledninger. Ønsker du en annen smak på geléen, kan du bytte ut med den smaken du selv foretrekker.
porsjoner13
Ingredienser
BUNN
300gDigestivekjeks
1sssukker
160gsmeltet smør
OSTEKREM
1pksitrongele
2dlvann
3dlkremfløte
300glettrømme
250gkremost med mandarin og ananas
110gsiktet melis
1tsvaniljesukker
APPELSINGELE
1pkappelsingele
2,5dlvann
PYNT
2dlkremfløte
1tssukker
1stkappelsin
Friske bringebær
Pikekyss
Fremgangsmåte
BUNNKnus kjeksen fint. Bland den knuste kjeksen med sukker og smeltet smør. Fordel kjeksen utover en springform som er 20 - 24 cm i diameter, og press forsiktig ut helt ut til kantene. Sett formen i kjøleskapet minst 1 time.
OSTEKREMLag sitrongele som anvist på pakken, men bruk bare 2 dl vann i geleen. Avkjøl geleen til romtemperatur, men fortsatt er flytende. Pisk rømme, kremost og melis til en glatt og klumpefri røre. Pisk noen spiseskjeer av kremostrøren inn i geleen og hell geleen over i resten av kremostrøren. Pisk godt sammen.Pisk kremfløte til en myk krem og vend inn i røren. Hell over bunnen og sett kaldt til ostekremen er stiv. Ca 5 timer.
APPELSINGELELag appelsingelè etter anvisning på pakken og avkjøl blandingen, men ikke til den har stivnet. Hell appelsingeleen over ostekremen og sett ostekaken tilbake i kjøleskapet til geleen har stivnet.
Ta kaken ut av kjøleskapet ca. 30 minutter før den skal serveres slik at den blir temperert. Bruk en liten kniv og skjær rundt langs kanten av kaken og ta av den runde springformen. Skyv kaken over på et pent serveringsfat.
PYNTPisk fløte og sukker til krem og pynt kaken. Her har vi brukt en sprøytepose med fintagget tipp/tyll. Pynt med litt friske bringebær, appelsinbåter og pikekyss. Bruk en potetskreller til å skrelle tynne strimler av en appelsin. Skjær strimlene på langs og tvinn til små spiraler. Nyt så den nydelige kaken!