Ha alle ingrediensene i en bakebolle med smuldret gjær. Elt deigen sammen med eltekrok i 15 minutter til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
Del deigen opp i 17 like store deler à ca. 40 gram. Trill til pølser på ca. 30 cm og lag en knute. Legg knutene på et stekebrett med bakepapir. Legg over et klede og la knutene heve til dobbel størrelse i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
Stek knutene midt i oven i ca. 15 minutter. Lag i mellomtiden hvitløksmøret. Smelt smøret i en stekepanne og tilsett raspet hvitløk, hakket timian og salt. Fres kort sammen og sett til side.
Pensle de ferdigstekte knutene med hvitløkssmøret og servér!
Tips og triks
Ved bruk av Idun Ferskere Bakst, vil hvitløksknutene holde seg ferskere og fine lenger!