Hvitløksknuter
Få ting smaker bedre til sommermaten enn smakfulle nybakte hvitløksknuter! Disse lager du lett selv og smaker himmelsk godt!

porsjoner17
Ingredienser
Gjærdeig
- 430 g hvetemel
- 25 g Idun Fersk Gjær Original
- 0,5 dl olivenolje
- 2,5 dl kaldt vann
- 0,5 ss Idun Ferskere bakst (valgfritt)
- 0,5 ts salt
Hvitløksmør
- 1 dl smeltet smør
- 4 stk hvitløksbåter
- 2 ss frisk timian, hakket
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle med smuldret gjær. Elt deigen sammen med eltekrok i 15 minutter til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
- Del deigen opp i 17 like store deler à ca. 40 gram. Trill til pølser på ca. 30 cm og lag en knute. Legg knutene på et stekebrett med bakepapir. Legg over et klede og la knutene heve til dobbel størrelse i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
- Stek knutene midt i oven i ca. 15 minutter. Lag i mellomtiden hvitløksmøret. Smelt smøret i en stekepanne og tilsett raspet hvitløk, hakket timian og salt. Fres kort sammen og sett til side.
- Pensle de ferdigstekte knutene med hvitløkssmøret og servér!
Tips og triks
Ved bruk av Idun Ferskere bakst, vil hvitløksknutene holde seg ferskere og fine lenger!