Search
Close this search box.

Hvitløksknuter

Få ting smaker bedre til sommermaten enn smakfulle nybakte hvitløksknuter! Disse lager du lett selv og smaker himmelsk godt!
Nystekte hvitløksknuter på en trefjøl.
porsjoner17

Ingredienser

Gjærdeig

Hvitløksmør

  • 1 dl smeltet smør
  • 4 stk hvitløksbåter
  • 2 ss frisk timian, hakket

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle med smuldret gjær. Elt deigen sammen med eltekrok i 15 minutter til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
  • Del deigen opp i 17 like store deler à ca. 40 gram. Trill til pølser på ca. 30 cm og lag en knute. Legg knutene på et stekebrett med bakepapir. Legg over et klede og la knutene heve til dobbel størrelse i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
  • Stek knutene midt i oven i ca. 15 minutter. Lag i mellomtiden hvitløksmøret. Smelt smøret i en stekepanne og tilsett raspet hvitløk, hakket timian og salt. Fres kort sammen og sett til side.
  • Pensle de ferdigstekte knutene med hvitløkssmøret og servér!

Tips og triks

Ved bruk av Idun Ferskere bakst, vil hvitløksknutene holde seg ferskere og fine lenger!
Skriv ut oppskriften
Scroll to Top