Hjemmelaget hvitløksbrød i langpanne
Hjemmelaget hvitløksbrød i langpanne er flott å servere når det trengs et godt brød ved siden av maten. Dette brødet passer veldig godt sammen grillmaten en deilig sommerkveld, eller ved siden av tapasmat. Det å bake hvitløksbrød er langt lettere enn du tror, og du vil garantert bake det igjen!
porsjoner18
Ingredienser
Gjærdeig:
- 1050 g hvetemel
- 3 ss sukker
- 75 g fersk gjær original
- 0,5 ss ferskere bakst (valgfritt)
- 1,5 ts salt
- 3,6 dl kaldt vann
- 3,6 dl kald melk
- 3 ss romtemperert smør
Hvitløkssmør:
- 200 g smør
- 4 ss hakket bladpersille
- 4 ss hakket oregano
- 6 stk raspet hvitløksfedd
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle med romtemperert smør og smuldret gjær. Elt deigen sammen med ertekrok i 10 - 15 minutter til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og la deigen hvile i ca. 30 minutter.I mellomtiden klages hvitløkssmøret. Smelt smøret i en kjele og sett til siden. Finhakk urtene, rasp hvitløken og rør det inn med smøret.
- Del deigen opp i 36 like store deler (ca. 35 gram) som rulles til små boller. Dypp bollene i hvitløkssmøret og legg i en langpanne med bakepapir ca. 40 x 35 cm. Rør gjerne rundt i smøret i ny og ne, slik at urtene og hvitløken også kommer med på bollene!
- Dekk til formen med plast og etterhev i ca. 60 - 90 minutter eller til bollene er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 230 grader.
- Sett langpannen midt i ovnen og senk temperaturen til 190 grader. Stekes i ca. 25 minutter eller toppen fått en fin og gyllen farge. Dryss gjerne på med mer av de finhakkede urtene og litt flaksalt før servering!
Tips og triks
Vil du bake brødet dagen før det skal serveres, vil vi anbefale å bruke Idun Mors hjemmebakte - ferskere bakst i oppskriften. Det gjør at brødet holder seg fersk og fint lenger! Pakk uansett brødet inn i plast til dagen etter.