Hjemmelaget hvitløksbrød i langpanne
Hjemmelaget hvitløksbrød i langpanne er flott å servere når det trengs et godt brød ved siden av maten. Dette brødet passer veldig godt sammen grillmaten en deilig sommerkveld, eller ved siden av tapasmat. Det å bake hvitløksbrød er langt lettere enn du tror, og du vil garantert bake det igjen!

porsjoner18
Ingredienser
Gjærdeig:
- 1050 g hvetemel
- 3 ss sukker
- 75 g fersk gjær original
- 0,5 ss ferskere bakst (valgfritt)
- 1,5 ts salt
- 3,6 dl kaldt vann
- 3,6 dl kald melk
- 3 ss romtemperert smør
Hvitløkssmør:
- 200 g smør
- 4 ss hakket bladpersille
- 4 ss hakket oregano
- 6 stk raspet hvitløksfedd
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle med romtemperert smør og smuldret gjær. Elt deigen sammen med ertekrok i 10 - 15 minutter til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og la deigen hvile i ca. 30 minutter.
I mellomtiden klages hvitløkssmøret. Smelt smøret i en kjele og sett til siden. Finhakk urtene, rasp hvitløken og rør det inn med smøret. - Del deigen opp i 36 like store deler (ca. 35 gram) som rulles til små boller. Dypp bollene i hvitløkssmøret og legg i en langpanne med bakepapir ca. 40 x 35 cm. Rør gjerne rundt i smøret i ny og ne, slik at urtene og hvitløken også kommer med på bollene!
- Dekk til formen med plast og etterhev i ca. 60 - 90 minutter eller til bollene er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 230 grader.
- Sett langpannen midt i ovnen og senk temperaturen til 190 grader. Stekes i ca. 25 minutter eller toppen fått en fin og gyllen farge.
Dryss gjerne på med mer av de finhakkede urtene og litt flaksalt før servering!