Brytebrød i langpanne

Oppskrift på halvgrovt brytebrød Brytebrød i langpanne passer supert til en stor familiefrokost, eller til andre anledninger hvor brødet skal serveres til mange personer samtidig. Denne oppskriften er halvgrov, og bakt med bakeklar surdeig. VIL DU HELLER LAGE SURDEIG FRA BUNNEN AV? – se vår oppskrift på grov surdeigskultur her
Brytebrød langpanne
porsjoner7

Ingredienser

Topping:

  • havregryn og gresskarkjerner (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Ha mel, gjær, surdeig og kaldt vann i en bakebolle. Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 minutter. Tilsett salt, sukker og romtemperert smør. Elt deigen videre i ca. 5 - 7 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk bakebollen med plast og la den forheve på kjøkkenbenken i 90 minutter.
  • Smør en langpanne (20 x 30 cm) med rapsolje eller smør. Hell deigen fra bollen og rett i langpannen. Ha gjerne litt vann eller olje på fingrene (slik at deigen ikke kleber seg fast i fingrene), og klem deigen utover i langpannen. Dypp en kniv eller en plastskrape i vann og marker i like store ruter. Klem deretter helt igjennom deigen. Vil du ha mønster i rutene, kan du dyppe pepperkakeformer i vann og klemme ned i deigen for å lage mønster i rutene.
  • Dekk langpannen til med plast (du kan like gjerne sette hele langpannen inn i en stor plastpose) og la den heve i 60 minutter, eller til deigen er dobbelt så stor. Forvarm i mellomtiden stekeovnen din til 240 grader.
  • Pensle toppen men vann, og dryss gjerne på havregryn og gresskarkjerner. Stek brytebrødet midt i ovnen i ca. 15 - 18 minutter.

Notes

TIPS!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst i oppskriften, vil brødet holde seg ferskt og fint lenger. Det kan være spesielt lurt, hvis du baker brødet dagen innen det skal serveres.

ENKELT OG GREIT!

Med denne fremgangsmåten slipper du å vaske benkeplaten - det er bare å helle deigen rett fra bakebollen til langpannen! Enkelt og greit.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top