Fletteloff
Skal du ha gjester på reker, spekemat, tapas eller annet godt, er det gøy å servere en hjemmebakt fletteloff til maten! Fletteloff er enkelt å lage og du vil garantert på ekstra ros for at du har bakt brødet selv.
porsjoner1
Ingredienser
- 500 g hvetemel
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 0,5 ts Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst (valgfritt)
- 2,25 ts Idun Mors hjemmebakte - Tørrgjær original
- 3,5 dl kald melk
- 2 ss romtemperert smør
- 1 stk sammenvispet egg til pensling
Fremgangsmåte
- Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle sammen med tørrgjær og romtemperert smør. Hell i melken og elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 15 minutter på lav/middels hastighet til deigen er smidig.
- Dekk bakebollen til og forhev deigen i 45 minutter.
- Del deigen opp i tre like stor deler. Rull deigemnene til tre like tykke "pølser" og flett sammen til en fletteloff. Legg fletten på et stekebrett med bakepapir, dekk til og la fletteloffen etterheve i ca. 60 - 90 minutter eller til den er dobbelt så stor. Forvarm i mellomtiden ovnen til 220 grader.
- Pensle med sammenpisket egg og dryss på litt sorte valmuefrø. Stek loffen på midterste rille i ca. 25 - 30 minutter.