Eltefri loff

Eltefri loff i brødform Eltefri loff kan lages i en forvarmet gryte eller som her, i brødformer. Er man på hytta og vil bake brød og ikke har en eltemaskin til rådighet, er eltefrie brød kjekt å lage – så sant du ikke vil elte deigen for hånd. Bland ingrediensene til deigen og sett til […]
Nystekt eltefri loff på en trefjøl.
porsjoner2

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

  • Ha hvetemel, salt, sukker og tørrgjær i en forholdsvis stor bakebolle. Deigen skal ha plass til å heve i den.
  • Bland kaldt vann og olje sammen. Bland væsken med det tørre og rør sammen med en sleiv. Denne deigen blir ganske fast.
  • Dekk bollen til med plast og la deigen forheve i kjøleskapet til dagen etter. Form til to brød og legg i to smurte brødformer. Dekk til og etterhev brødene i ca. 60 - 90 minutter, eller til det er dobbelt så stort. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader.
  • Pensle med vann og strø på valmuefrø. Sett brødene inn på nederste rille og stek de i ca. 25 - 30 minutter. Steketiden varierer fra ovn til ovn - så følg med under stekingen.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top