Search
Close this search box.

Hjemmelaget loff

God og luftig hjemmelaget loff! Mange strever med å få loffen lett og luftig. Det er flere ting underveis i bakingen som bidrar til dette, for eksempel må deigen eltes og heves lenge nok.
Oppskåret hjemmelaget loff med smør.
porsjoner2

Ingredienser

DEIG

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret fersk gjær og romtemperert smør i terninger. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen slipper bakebollen.
  • Dekk bakebollen til med plast og forhev deigen i ca. 30 minutter.
  • Del deigen i to like store deler, form til brød og legg på stekebrett med bakepapir. Brødene kan også legges i smurte brødformer om du har dette. Dekk til med plast og etterhev brødene i ca. 60 minutter eller til de er dobbel så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Pensle med sammenvispet egg (kan sløyfes) og stek brødene på nederste rille i ca. 25 - 35 minutter. Avkjøl loffen på en bakerist etter steking.

Notes

Baketips!

Hvis du vil bake brødet dagen før det skal serveres, vil vi anbefale å bruke 1 ss Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst pr. 50 g fersk gjær i oppskriften. Brødet vil da holde seg ferskt og fint lenger!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top