Hjemmelaget loff
God og luftig hjemmelaget loff! Mange strever med å få loffen lett og luftig. Det er flere ting underveis i bakingen som bidrar til dette, for eksempel må deigen eltes og heves lenge nok.
porsjoner2
Ingredienser
DEIG
- 60 g romtemperert smør i terninger
- 6,5 dl melk
- 50 g fersk gjær original
- 1 ss Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst ( (valgfritt))
- 1 ss Idun Mors Hjemmebakte - Ferskere bakst ( (valgfritt))
- 1000 g hvetemel
- 2 ts salt
- 2 ts sukker
- 1 stk sammenvispet egg til pensling
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret fersk gjær og romtemperert smør i terninger. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen slipper bakebollen.
- Dekk bakebollen til med plast og forhev deigen i ca. 30 minutter.
- Del deigen i to like store deler, form til brød og legg på stekebrett med bakepapir. Brødene kan også legges i smurte brødformer om du har dette. Dekk til med plast og etterhev brødene i ca. 60 minutter eller til de er dobbel så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
- Pensle med sammenvispet egg (kan sløyfes) og stek brødene på nederste rille i ca. 25 - 35 minutter. Avkjøl loffen på en bakerist etter steking
Tips og triks
Hvis du vil bake brødet dagen før det skal serveres, vil vi anbefale å bruke 1 ss Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst pr. 50 g fersk gjær i oppskriften. Brødet vil da holde seg ferskt og fint lenger!