Loff med sitron og timian
Deilig loff med sitron og timian, som smaker godt til en en god gryterett, suppe, salat eller til skalldyrsbordet.
porsjoner1
Ingredienser
Deig:
- 25 g Idun Mors hjemmebakte - Fersk gjær original
- 2 dl kaldt vann
- 360 g hvetemel
- 0,5 ss Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst (valgfritt)
- 4 ss raps eller solsikkeolje
- 1 ss honning eller lys sirup
- 3 ss frisk timian, hakket
- 0,5 ts salt
- 1 stk sitron (rasp skall og saften fra sitronen)
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en eltebolle sammen med smuldret gjær og romtemperert smør - unntatt raspet sitronskall, salt og timian.
- Elt deigen smidig med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 minutter. Tilsett raspet sitronskall, salt og timian. Elt deigen videre i 5 minutter.
- Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 45 minutter.
- Form deigen til et rundt loff og legg på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev brødet i ca. 60 - 90 minutter eller til det er dobbelt så stort. Forvarm i mellomtiden ovnen til 225 grader.
- Pensle loffen med olivenolje og strø på med litt hakket timian. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter eller til det har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl på rist etter steking.