Ha alle ingrediensene i en eltebolle sammen med smuldret gjær og romtemperert smør - unntatt raspet sitronskall, salt og timian.
Elt deigen smidig med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 minutter. Tilsett raspet sitronskall, salt og timian. Elt deigen videre i 5 minutter.
Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 45 minutter.
Form deigen til et rundt loff og legg på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev brødet i ca. 60 - 90 minutter eller til det er dobbelt så stort. Forvarm i mellomtiden ovnen til 225 grader.
Pensle loffen med olivenolje og strø på med litt hakket timian. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter eller til det har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl på rist etter steking.
Tips og triks
Har du ikke tid å bake brøde samme dag det skal serveres, kan du tilsette deigen litt av Idun Ferskere Bakst. Brødet vil da holde seg ferskt og fint til dagen etter!