Go Back
+ servings

Loff med sitron og timian

Deilig loff med sitron og timian, som smaker godt til en en god gryterett, suppe, salat eller til skalldyrsbordet.
Oppskåret loff med sitron og timian på en trefjøl.
porsjoner1

Ingredienser

Deig

  • 25 g Idun Fersk Gjær Original
  • 2 dl kaldt vann
  • 360 g hvetemel
  • 0,5 ss Idun Ferskere Bakst (valgfritt)
  • 4 ss raps- eller solsikkeolje
  • 1 ss honning eller lys sirup
  • 3 ss frisk timian, hakket
  • 0,5 ts salt
  • 1 stk sitron (rasp skall og saften fra sitronen)

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en eltebolle sammen med smuldret gjær og romtemperert smør - unntatt raspet sitronskall, salt og timian.
  • Elt deigen smidig med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 minutter. Tilsett raspet sitronskall, salt og timian. Elt deigen videre i 5 minutter.
  • Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 45 minutter.
  • Form deigen til et rundt loff og legg på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev brødet i ca. 60 - 90 minutter eller til det er dobbelt så stort. Forvarm i mellomtiden ovnen til 225 grader.
  • Pensle loffen med olivenolje og strø på med litt hakket timian. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter eller til det har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl på rist etter steking.

Tips og triks

Har du ikke tid å bake brøde samme dag det skal serveres, kan du tilsette deigen litt av Idun Ferskere Bakst. Brødet vil da holde seg ferskt og fint til dagen etter!
Skriv ut oppskriften